Рулца от тиквички в ароматен доматен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ДОМАТЕН СОС
домати – около 1 кг
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
чесън – 2 скилидки
олио – 4 с.л.
сол – 1/2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
черен пипер
босилек – пресен
ЗА РУЛЦАТА ОТ ТИКВИЧКИ
тиквички – 2 бр. средни
извара – 100 г фина кремообразна
сирене – 70 г
яйца – 1 бр.
копър
магданоз
сол
черен пипер
грана падано – 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За да направите тези рулца от тиквички, е необходимо да нарежете тиквичките на тънки ленти по дължина. След това ги поръсете с малко сол и сложете в гевгир, за да се отцедят.

Докато това се случи, си пригответе доматения сос.

Ползвах консервирани, обелени и нарязани на ситно домати, защото сега не е сезонът на вкусните домати.

Загрейте олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно и настърган на едро ренде морков.

Щом омекнат, прибавете доматите и гответе соса на слаб котлон, докато леко се сгъсти.

Не е необходимо да е прекалено гъст, защото ще се пече във фурната и там ще се сгъсти допълнително.

Накрая прибавете чесъна, сол и черен пипер на вкус, лъжичка захар и нарязани на ситно пресни листа босилек.

Прехвърлете соса в тавичка, в която ще печете ястието и се заемете с направата на рулцата от тиквички.

Първо си направете плънката, като смесите изварата, натрошено сирене, 1 яйце, сол, черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър.

Разбъркайте добре, след което оформете рулцата, като слагате по лъжичка от плънката на всяка лента от тиквичка и навиете на руло.

Наредете рулцата от тиквички в тавата върху доматения сос и леко ги притиснете в доматения сос.

След това ги намажете с останалата плънка.

Финално поръсете сочните рулца с настъргано Грана Падано и сложете да се пекат в загрята на 200 °C фурна за около 40 минути, до златиста коричка.

Вместо Грана Падано може да поръсите с кашкавал, моцарела или пармезан, според вкуса ви или в зависимост от това, с което разполагате.

Добър апетит с тези перфектни рулца от тиквички в доматен сос!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *