
Необходими продукти:
* 4 тиквички;
* 2 ч.ч. сирене рикота;
* 1/2 ч.ч. настърган пармезан;
* 4-5 листенца пресен босилек;
* 2 с.л. нарязани гръцки маслини;
* 2 ч.л. настъргана лимонена кора;
* 2 с.л. лимонов сок;
* черен пипер и сол на вкус;
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките по дължина, възможно най-тънко. Опечете ги на грил тиган за по 2-3 минути от всяка страна, за да омекнат и придобият красив загар.
В купа смесете сиренето рикота, пармезана, маслините, лимона и нарязания босилек. Подправете с черен пипер и сол на вкус. След това поставете по една чаена лъжичка от смества върху всяка грилована тиквичка. Завийте я внимателно, за да не изпада плънката и закрепете с клечка за зъби.