HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Румен Радев свиква полицейски шефове на Национално съвещание

Национално съвещание на всички структури се провежда в Академията на МВР.

Предполага се, че сред основните теми ще са предстоящите полицейски протести, както и отчет на свършеното от полицейските дирекции по места за първите шест месеца на 2017 г.

Припомняме, че в неделя стана ясно, че служителите в МВР излизат на протест навръх професионалния си празник. Исканията са им за 20% увеличение на заплатите, пари и нови униформи, както и месечното им възнаграждение да се обвърже с увеличението на минималната работна заплата.

„В протеста на 5 юли ще участват полицаи, които не са на работа. Очакваме в него да се включат между 8 и 10 хиляди служители. Възможно е да са и много повече”, каза в предаването „Здравей, България” Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Относно информацията, че служителите на полицията сами си купуват облеклото Кузманов заяви, че за периода 2011-2015 г. МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 29.5 милиона лева. „Това означава, че колегите са подпомогнали системата с 30 млн. лева”, заяви той.

Относно информацията, че складовете са пълни с униформи Кузманов уточни, че там има зимни униформи и то не за всички служители. „Колегите и тази година ще си купят само фланелките, с които да работят през лятото, за да им бъде комфортно”, добави той.

Според него не е коректно държавата по този начин да рекетира служителите на МВР – с поддръжката на техника и закупуването на дрехи.

„Администрацията в МВР е необходима. Ако бъде сведена под тези нива ще е фатално за системата”, смята той.

Кузманов добави, че много биха искали да имат разговор с премиера Бойко Борисов. „Надяваме се тази среща да бъде преди протеста, защото след това ще е безсмислена”, категоричен беше той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *