Румънски и гръцки полицаи пристигнаха в Банско, отварят три КПП-та на входно-изходните артерии на града

В зимния курорт пристигнаха командированите от Гърция и Румъния служители на реда, които ще патрулират заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон

Гръцките и румънските полицаи бяха посрещнати днес от директора на ОДМВР – Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов и кмета на Банско Иван Кадев. Командированите служители на реда ще патрулират в съвместни екипи заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон. Гръцките и румънските полицейски служители бяха придружени от полицейските аташета в България Христос Кириазакис и Алексяндру Йоргулеску .

Смесените екипи ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред за времето от 16 декември 2019 година до 8 март 2020 година.  Утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско, като присъствието на гръцките и румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

От Дирекция “Жандармерия” и ОДМВР-Благоевград ще бъдат командировани 42-ма полицейски служители, които ще подпомагат опазването на обществения ред в зимния курорт до края на сезона. Три КПП-та ще има на входно-изходните артерии на Банско, на които ще бъдат проверявани хора и автомобили. Основната цел е недопускане на тежки криминални престъпления. Допълнителни сили ще има в града на местата с висока концентрация на хора –  на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника.

Старши комисар Дойчинов отправи приветствени думи към гръцките и румънските полицаи и им пожела на добър час. Той отбеляза, че тази добра практика е утвърдена повече от десет години и изрази увереност, че ще съвместната работа ще продължи все така добре.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *