Румяна Арнаудова: Прокуратурата в Харманли няма информация за инцидента с бащата на президента

За този инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев, за това пътнотранспортно произшествие, в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация. За инцидента прокуратурата получава информация едва днес и то само от медиите. Това заяви пред Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите ѝ главният прокурор се е самосезирал от публикации в медиите и е разпоредил на Окръжна прокуратура – Хасково да започне незабавна проверка.

„От една страна ще се установи дали е на лице престъпление по транспорта, дали в резултат от нарушаване на правилата за движение по пътищата е причинено пътнотранспортно произшествие, при което е причинена средна или тежка телесна повреда“, допълни Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор посочи, че при лека телесната повреда е налице само административно нарушение. За да се докажат фактите, е назначен незабавен преглед от лекар на пострадалия човек. Арнаудова заяви, че ще се разследва и дали е извършено престъпление по служба от служители на МВР.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *