РУО проверява училището в Слащен след жалба на единадесетокласник, че учител го душил и заплашил да му прегризе гърлото

Регионалното управление на образованието в Благоевград започна проверка в СУ „Св. Климент Охридски“ в село Слащен след жалба на ученик. В писмено оплакване, постъпило в РУО миналата седмица, единадесетокласникът Ресим твърди, че на 16 март около 13 часа е нападнат в двора на училището от учителя по физическо възпитание и спорт Камен Балкански. По думите му преподавателят го стиснал за китките, опитал се да го души и го заплашвал, че ще му прегризе гърлото.

Жалбата е подадена от лелята на Ресим, която е адвокат в столицата, съобщиха от РУО.

Твърденията на 17-годишния младеж предизвикаха спешна проверка в училището, а репортер на „Струма“ се свърза с учителя Камен Балкански. Ето неговия коментар за случая:

„По това време провеждах час с девети клас, играехме волейбол. Група единадесетокласници, които имаха два часа един след друг физика, минаха през двора, връщайки си от магазина. Един от тях ни взе топката и я изрита силно във въздуха. Аз тръгнах да ги гоня, за да ми върнат топката, а Ресим каза: „Дайте да му ударим една главичка!”. Обърнах се към него и тъй като това не е първата му подобна проява, заявих, че този път ще се боря със зъби и нокти, за да бъде наказан. След което го заведох при заместник-директора“, разказа набеденият учител Камен Балкански.

Той бе категоричен, че не е удрял, душил ученика или отправял заплахи към него. „Единственото, което направих, е да си сложа ръката на гърдите му, за да предотвратя конфликт“, заяви педагогът и допълни, че репликата „Дайте да му ударим една глава!“ е била по негов адрес, въпреки че впоследствие Ресим твърдял, че имал предвид топката.

В крайна сметка учителят и ученикът се изяснили и си стиснали ръцете в кабинета на заместник-директора. Ресим продължил да си ходи на училище, докато изненадващо три дни след това не подал жалба срещу учителя.

„Най-много ме боли от това, че се петни името ми с неверни неща и твърдения“, каза с болка в гласа преподавателят, недоумяващ каква е причината за „обрата“.

Самият Камен Балкански е един от отличниците на випуск 2000 г. на специалност „Физическо възпитание и спорт“ към Факултета по педагогика на ЮЗУ, има и магистърска степен по икономика. Учител е вече 18 години и благодарение на всеодайната му работа учениците му не само обичат спорта, а и се изявяват и печелят призови места в различни състезания и форуми.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *