Русия обяви 10 служители на посолството на САЩ в Москва за персона нон грата

На заместник-ръководителя на посолството на САЩ в Москва Барт Горман днес е била връчена нота за обявяване за персона нон грата на 10 служители на дипломатическото представителство, чието експулсиране вече бе обявено миналата седмица, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на външните работи.

Въпросните лица трябва да напуснат територията на Русия до края на деня на 21 май. Тази мярка е огледален отговор на враждебните действия на американската страна срещу редица служители на руското посолство във Вашингтон и генералното консулство на Русия в Ню Йорк, неоснователно обявени за персона нон грата, пише в съобщението.

Миналата седмица Държавният департамент на САЩ експулсира 10 служители на посолството на Русия във Вашингтон, за някои от които твърди, че са служители на руските разузнавателни служби, припомня Франс прес.

САЩ обвинява Русия, че се е намесила в американските президентски избори и стои зад голяма кибератака срещу американската технологична компания СоларУиндс (SolarWinds) миналата година. Москва отрича всякаква отговорност.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *