Русия отчита за пети пореден ден рекорден брой смъртни случаи с COVID-19

Русия отчете за последното денонощие 697 смъртни случая, свързани с коронавируса. Това е най-големият брой от началото на пандемията и е рекорден за пети пореден ден, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руският щаб за борба с коронавируса потвърди и 24 439 нови случая на заразяване с коронавирус в цялата страна, колкото не са отчитан от началото на януари. От тези случаи 7446 са установени в Москва.

Властите отдават рязкото повишение на заболеваемостта на заразния вариант Делта.

Общо от началото на пандемията в Русия са се заразили 5 585 799 души, а починалите са 137 262 души, посочва ТАСС, като се позова на щаба. Условната смъртност (окончателната може да бъде определена едва след края на епидемията) остава на равнище 2,46 процента, показват данните на щаба.

Рязкото увеличаване на заразените, отчетено в средата на юни, се свързва с бавните темпове на ваксинационната кампания, започнала през декември.

От 146 милиона население само 23,3 са си поставили ваксини, което е по-малко от 16 на сто.

Град Москва, последван от още около 15 региона, в последните седмици въведоха ограничителни мерки като връщане към дистанционна работа за част от служителите, задължителна ваксинация за хората, които се грижат за лица с трайни увреждания, и посещаване на ресторант само със здравен пропуск. Столичният кмет обяви, че лечебните заведения вече ще предлагат реваксинация.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *