Руската ваксина с по-силен имунитет от преболедуването на COVID-19?

Ваксината, разработена от института “Гамалея”, осигурява по-високо ниво на имунен отговор у ваксинираните, отколкото от преболедувалите COVID-19, съобщи ТАСС, цитиана от dnes.bg.

“Нашата схема на имунизация осигурява по-високо ниво на имунен отговор при ваксинираните, в сравнение с преболедувалите. Разликата е 8-10 пъти”, каза зам.-директорът на центъра по научните разработки, чл.кор. Денис Логунов на онлайн брифинг за ваксината “Спутник V”, предава БТА.

Междувременно главният лекар на СЗО Сумия Сваминатан коментира прекратяването на клиничните изпитания на оксфордската разработка на ваксина срещу COVID-19 от “АстраЗенека”, като каза, че “това е нормална клинична практика, тъй като безопасността на ваксината винаги е приоритет”.

“Това е тревожен сигнал, но трябва да признаем, че в изследванията има успехи и неуспехи. Всичко може да се случи в рамките на клиничните изпитания и трябва да сме готови за това. Пътят не винаги е прост и прав. Но не бива да се отчайваме, такива неща се случват”, каза тя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *