Руските власти издирват двама във връзка с взрива в Санкт Петербург

Руските власти издирват двама души за тяхната предполагаема роля за взрива в метрото на Санкт Петербург, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс. Руската агенция цитира източник от службите за сигурност.

“Двама души са издирвани по подозрение, че са планирали взривове. За единия от тях се предполага, че е поставил взривно устройство във вагона на метровлакчето, което се взриви, а за втория – че е оставил бомба на друга метростанция в града”, казал цитираният източник.

Камерите за видеонаблюдение в метрото са уловили кадри с предполагаемия организатор на експлозията, предаде още Интерфакс, като се позова на свой източник.

Сайтът “Фонтанка” дори публикува негова снимка. Според медията той е влязъл в метростанция “Петроградская” 20 минути преди взрива.

В руски медии се появи и видео със заподозрения.

Предполагаемият организатор на атентата в Санкт Петербург

По непотвърдени засега данни взривното устройство е било оставено във вагона в чанта.

От руското здравно министерство съобщиха, че 10 души са загинали, а 47 са ранени при експлозията.

В изявление на Следствения комитет на Руската федерация се казва, че експлозията е станала във влакче, потеглило от станция “Площад Сенная”. Машинистът обаче е решил да продължи до следващата станция – “Технологичен институт”. Така е била оказана бързо помощ на ранените и останалите пътници са били евакуирани.

Жители на Санкт Петербург започнаха да носят цветя пред двете метростанции.

Цветя

Руските правоохранителни органи потвърдиха информациите, че второ взривно устройство е било открито и обезвредено на друга метростанция в Санкт Петербург.

 

 

View image on TwitterView image on Twitter

Взривното устройство е било натъпкано с елементи, които да нанесат рани. То е било обезвредено своевременно, като при операцията няма пострадали. btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *