Руски и украински медии гърмят: Скандално! Фаворитът в „Евровизия” Кристиан Костов унизил властите в Украйна! Ще го накаже ли Киев?

Украинските медии започнаха психо атака срещу българския участник в Евровизия Кристиан Костов. Участникът във втория полуфинал на конкурса „Евровизия 2017”, провеждащ се в украинската столица Киев, Крис е посещавал Крим през юни 2014 година. Младежът е пял в лагера „Артек”. Тази информация бе разпространена от украинската информационна агенция „УНИАН“, цитирано от Блиц. Съдейки по всичко, Кристиян Костов не се интересува от политиката на Службата за сигурност на Украйна, която не пуска в страната пели на полуострова артисти. Българският участник дори не се е опитал да скрие факта, че преди три години е посетил Крим. Глас надигна също и украинският влогър Анатолий Шарий. Той съобщи, че Кристиан Костов е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова. Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера „Артек“. „Служби, спите ли?!“, пита във видеото си влогърът Шарий.  По този начин, пише Дни ру, той е демонстрирал своята позиция и е унизил украинските власти.

Вестник „Украинска правда“ написа, че българският представител може да повтори съдбата на Самойлова.  Представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г. Тогава Кристиан коментира случая пред агенция ТАСС така: „Не обичам да обсъждам политически въпроси. „Евровизия“ е музикален конкурс, а музиката обединява, сега виждам точно обратното. Надявам се, че всичко ще бъде наред и страните ще намерят общ език, защото е жалко да загубим артист като Юлия“.   17-годишният Кристиан Костов е пял през 2014 г. в Крим като участник детската версия на „Гласът на Русия“. Тогава той е бил малолетен, тоест не носи отговорност за посещението си на полуострова. Това коментира по темата известният руски режисьор Григорий Амнуел в ефира на държавния „Первый канал“.  17-годишният български певец Кристиан Костов е пял в „Артек” още преди Киев да приеме закона за отговорност за пресичане на границите на Крим. Това твърдят от СБУ, пише Лайф ру.   Украинските специални служби се отказаха да смятат за правонарушение участие в Крим на кореняка-московчанин Кристиан Костов, който представя България на музикалния конкурс „Евровизия 2017”. Това съобщава украинското издание „Обозревател”. От ведомството поясниха, че новият фаворит в „Евровизия” е пял в лагера „Артек” през лятото на 2014 година, а законът, предвиждащ подвеждане под отговорност за пресичането на границите с Крим от страна на Русия, уж е бил приет малко по-късно. „Обърнете внимание на това, кога е приет редът за пресичане на границата. Той е пял там преди да бъдат установени правилата, които забраняват това”, заяви за изданието източник от СБУ.

От достъпни източници е известно, че законът за „За гарантиране правата и свободите на гражданите и правовия режим във временно окупираната територия на Украйна” бе приет от Върховната рада през април 2014 година, тоест няколко месеца до изявата на Костов в „Артек”.   Кристиан Костов е роден и израснал в Москва. Има двойно гражданство (руско и българско). На руските зрители той е познат от проекта „Глас. Деца”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *