Refan-728×90-July-2019

Рушат култови заведения в Слънчев бряг

5 култови заведения от комплекса Какао бийч на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строителрно разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители. Сред нарочените за премахване заведения е и прочутото заведение “Бедрум”, едноименното “Какао бийч”, “Дъ Уан”, “Кубанита”. За събарянето им Валери Симеонов подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Според него процедурата по събарянето им вече била задвижена, предава блиц. “Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, недай си боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни.

Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обекта трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билата входни такси са регистрирани. И още нещо – има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат”, заяви Симемонов.

Вицепремиерът отказа коментар дали нарочените за премахване обекти по падат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти. Не ме карайте да коментирам неподготвени хора, разбирачи по всичко, бе отговорът на Симемонов по повод забележките от министрите Каракачанов и Ангелкова, че Слънчев бряг не е казарма или санаториум.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *