Ръководителката на денс студио „Дежа Вю“ Ани Хачатрян: Бях поканена на свиканата от Бранимир Митов среща да обсъдим проблеми на частните школи, а не да ги създаваме

„Исках да подкрепя колегите си в кауза, която ми представиха, затова приех да участвам в свиканата от Бранимир Митов пресконференция в началото на седмицата. Обясниха ми, че на срещата ще се обсъждат проблемите, които имаме с провеждане на културните мероприятия, и да се търси решение. Нямах представа, че колегите имат намерение да правят сдружение и не участвам в подобни инициативи“. Това каза пред „Струма“ ръководителката на денс студио „Дежа Вю“ в Благоевград Ани Хачатрян, която поиска думата да се разграничи от ръководителите на частни школи в областния център на Пиринско, които преди дни декларираха на пресконференция, че съставите им престават да участват в събития, организирани от общината.

Ето какво заяви Ани Хачатрян: „В посочения час имах важен ангажимент и изпратих сестра си с инструкции да разбере какво се случва, дали има промени в нашата сфера и изобщо да имам информация от срещата от първа ръка. Очаквах работна среща, на която да има дискусия. Сестра ми беше изключително притеснена, че е била въвлечена в нещо, което не е очаквала, а като гледах записа на пресконференцията, аз самата останах в шок. Не искам да влизам в конфликт с когото и да било, нито с колеги, нито с общината. Израснала съм в Младежкия дом, от 22 г. съм в школите му и вече 6 г. съм преподавател по танци. Аз работя напълно спокойно с общината, ползваме общинска зала, в която танцуват децата, и се оказа, че съм поканена от колегите ми в бранша за каузата, която не подкрепям. Не приемам езика на конфронтация, защото смятам, че като имаш частна школа, общината с нищо не ти е длъжна, друг е въпросът, че тя прави жестове към нас, частните клубове, които не са нейно задължение“.
АНИ ХАЧАТРЯН

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *