Ръководителят на благоевградското 7 СУ д-р Л. Стоянова заслужи отличието „Директор на годината” на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Сред наградените и двама учители от Пиринско

Директорът на благоевградското 7 СУ „Кузман Шапкарев” д-р Лилия Стоянова заслужи престижното отличие „Директор на годината” на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Годишните награди имат за цел да оценят, насърчат и отбележат върховите постижения в образователния сектор в България. Наградените категории очертават ключовите области, които оказват влияние върху представянето на учениците и позволяват на работещите в системата на образованието да получат заслужено признание за постигнатото в различните аспекти на тяхната работа.

Кандидатурите на номинираните училища, учители, директори, достигнали до финалната фаза на конкурса, се оценяват от независимо експертно жури начело с директора на Национален STEM център проф. Найден Шиваров. Призьорите в отделните категории бяха наградени на тържествена церемония в изискан комплекс край Правец в присъствието на официални гости.

Д-р Стоянова бе отличена с първото място за директор на годината, а нейни подгласници станаха ръководителите на СУ „Димитър Талев” в Добрич Весела Стоянова и на СУ „Екзарх Антим I“ – Казанлък Радиана Стефанова.

Признание за своя труд и отдаденост заслужиха и двама учители от Пиринско. Преподавателката по английски език в Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев Димитрия Хаджиева стана носител на приза „Учител на годината” за 2023 г.

Златото в категория „STEM учител на годината” спечели Александрина Шомова, преподавател по биология в СУ „Екзарх Антим I”, гр. Казанлък. С една точка разлика на второ място е старшият учител по химия в 7 СУ – Благоевград д-р Илияна Янева.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. поп Нафърфорий

    Надута като плондир, въздух под налягане! Като по-млада ставаше поне за клатенье…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *