HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ръцете издават възрастта! 5 трика, с които да ги подмладим с 10 години

Ръцете често могат да издадат възрастта ни и дори да прибавят години към реалните ни, поради не добра поддръжка на кожата. За да забавите стареенето на кожата на ръцете може да следвате няколко важни правила и да ги подмладите без особена трудност. Вижте как.

Мийте ръцете си правилно
Повечето жени съсипват кожата на ръцете си, тъй като се мият с много гореща вода. Не правете повече тази грешка! Ако често ползвате вода с температура над 40 градуса, не се чудете защо ръцете ви изглеждат толкова сбръчкани и състарени. Мийте се с вода около 25 градуса и скоро ще усетите разликата.

Също така е добре да избягвате антибактериален сапун, освен ако не се налага. Избягвайте и парфюмирани сапуни и препарати за миене на съдове, защото те изсушават много кожата и провокират раздразнения.

Носете ръкавици
Много рядко домакините използват ръкавици, докато мият съдовете и прозорците, а това е от огромно значение за здравето на кожата на ръцете. Така ще избегнете стреса, на който я подлагате – студена/гореща вода, химикали, бактерии.

Хидратирайте ръцете редовно
Инвестирайте в качествен крем за ръце и го нанасяйте поне два пъти дневно, за да овлажнява и хидратира кожата ви. Не забравяйте да втривате част от крема и в ноктите ви, защото те също се нуждаят от хидратация.

За да избегнете сухия въздух у дома, препоръчително е да имате стаен овлажнител, особено през зимните месеци.

Правете пилинг и маска на ръцете
Често пренебрегвате кожата на ръцете, като не ? правите нито редовен пилинг, нито им нанасяте маски. А кожата там има необходимост да бъде подхранвана не по-малко от тази на лицето и шията.

За скраб за пилинг може да ползвате продукти от кухнята – смес от захар и зехтин върши чудесна работа. А за подхранваща маска може да ползвате от тази, която си слагате на лицето.

Ползвайте слънцезащитна козметика за ръцете
Един от признаците на стареещата кожа е хиперпигментацията. А тя се увеличава значително в летните месеци. Затова не излизайте навън, без да сте сложили слънцезащитен крем както на лицето, така и на ръцете. /az-jenata.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *