САГАТА ПРОДЪЛЖАВА!Свикват в сряда общо събрание на работещите в общинската болница в Дупница, управляващите чакат предложение за управител

Сагата “управител на общинска болница” в Дупница продължава. Оказа се, че прокуристът М. Иванова-Жайгарова е подписала едногодишен договор за управление на болницата, но с условие само да подпише документите за изплащане на заплатите на персонала на болницата и подписване на договор с РЗОК за клиничните пътеки, по които ще работи болницата през 2021 г., и напуска окончателно. Затова в сряда общинското ръководство свиква общо събрание на работещите в здравното заведение, на което да се предложи управител.

Лекари от болницата коментираха, че на събранието в сряда ще трябва да се обединят около едно име, добър лекар, който да оглави болницата до провеждане на конкурс. След свалянето на д-р Любомир Таушански от шефския пост на болницата здравното заведение няма постоянен управител.

Прокуристът М. Иванова-Жайгарова беше назначена след няколко неуспешни конкурса за управител на болницата. Когато прие работата, тя заяви, че ще остане, докато вдигне на крака общинската болница и след това ще  напусне. За две години Жайгарова успя да намали драстично задълженията на болницата, която в момента е в стабилно състояние, и през август 2020 г. подаде оставка.

След много срещи и разговори между нея и общинското ръководство, общински съветници и лекари тя остана, но с условие до провеждане на конкурс за управител. Общината насрочи два конкурса, но никой от кандидатите не получи оценка 4,50, каквото е изискването на конкурсната комисия.

Както “Струма” писа, на последното заседание на ОбС заплатата на управителя на общинската болница беше увеличена от 1450 лв. на 3000 лв. месечно. Тогава общинският съветник д-р Пламен Соколов предложи да се назначи лекар от болницата да я управлява, като визира името на завеждащия вътрешно отделение д-р Елена Гюзелева.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *