Сакскобургготски: Във властта има късопаметни и промити мозъци

С изключително остро изявление излезе бившият премиер Симеон Сакскобургготски след запитвания защо тази година не е присъствал на възпоменателната церемония за годишнината от спасяването на българските евреи. Той изразява възмущението си от това, че не е било споменато името на неговия баща – цар Борис III.

Отбелязвайки, че прощава „това невежество”, бившият премиер заявява: „С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци”.

„Ако приемем твърдението, че през годините 1935-1943 България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на Царя? При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система”, категоричен е Сакскобургготски.

И допълва: „През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Лили

    Това не е вярно!!! Точно Учителят Дънов спасява българските евреи……
    А царЯт ни да не се прави на обиден, баща му ни докарва до втора национална катастрофа….след Фердинанд

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *