Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Салата от червено цвекло и моркови

Необходими продукти:

1 глава червено цвекло

2 моркова

Сол

Олио/Зехтин

½ лимон

1-2 скилидки чесън

2-3 стръка пресен магданоз

Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелете цвеклото, като внимавайте, защото то доста цапа.

Обелете, и измийте и морковите.

Рендосайте морковите и цвеклото. Сложете рендосаните зеленчуци в дълбока купа. Сега трябва само да се овкуси.

Поръсите със сол на вкус, капнете малко олио или зехтин и изстискайте сока от ½ лимон. Нарежете скилидките чесън на ситно и ги сложете в купата, при останалите продукти.

При поднасяне на салатата, отгоре поръсете със сусам по желание и пресен магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *