Салата с броколи, карфиол и моркови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава броколи 
1 глава карфиол 
3-4 моркова 
1/2 пак.краве масло 
сол 
целина или магданоз, пресни

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Предварително накъсваме на розички броколите и карфиола. Морковите нарязваме на кръгчета. В тенджера със сол се слагат морковите да се варят. Преди да станат готови се добавя карфиола и когато е почти готов се слагат и броколите за кратко. За готовност се проверяват с вилица пънчетата. Изваждат се и още топли прецедени зеленчуците се смесват с кравето масло, добавя им се сол и наситнените магданоз или целина. Сервират се топли като салата или гарнитура за месо или риба.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *