Салата с булгур и печени чушки

Необходими Съставки

булгур – 2 ч.ч.

лук – 1 глава голяма

доматено пюре – 1 с.л.

моркови – 1 бр. голям

домати – 2 – 3 броя

печени чушки – 6 бр.

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

олио – 50 мл

лимонов сок – на вкус, прясно изцеден

магданоз – за поръсване

Начин на приготвяне

Сипете премерения булгур в купа и го залейте с 4 ч.ч. вряща вода, разбъркайте и покрийте купата с капак. Оставете за 20 минути така, докато булгурът набъбне.

Почистете лука и го нарежете на тънки и кръгли шайби, разделете шайбите една по една и ги запържете до омекване в нагрятото олио. Добавете настъргания на едро морков и запържете за около 3-4 минути, добавете доматеното пюре, разбъркайте и смалете от огъня.

Сипете запържения зеленчук към булгура и разбъркайте, оставете да се охлади напълно.

През това време нарежете чушките на ивици а доматите на кубчета. Прибавете ги към вече изстиналия булгур, овкусете салатата със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Разбъркайте внимателно и разпределете салатата в чинии, преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *