Салата с червено цвекло, фета и орехи

Много пъти сме писали за ползите от консумацията на червено цвекло. То е богато на най- разнообразни хранителни вещества, които са важни за оптимално ефективното функциониране на имунната система. Съдържа и желязо, ето защо стимулира червените кръвни клетки с нужното им количество от него и улеснява притока на кислород към клетките, което прави тялото по – здраво и младо. Поради тази причина ще ви покажем как да си приготвите вкусна салата с него, която е идеална за по-студените месеци.

Необходими продукти за салатата с червено цвекло:

4 супени лъжици зехтин

1/2 глава червен лук, нарязан на тънки филийки

150 г фета сирене

2 с. л. нарязан див лук

1/2 чаена лъжичка сол

малко смлян черен пипер

магданоз

50 г орехи

Разбъркайте добре, сложете в чиния и добавете фета сирене и запечени орехи.

Начин на приготвяне:

Обелете и сварете главите червено цвекло, след което ги нарежете на кубчета. Добавете останалите съставки в подходяща купа. Овкусете със зехтина, солта и черния пипер. Украсете с пресен магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *