Салата Цезар с пиле

Необходими Съставки

салата айсберг – 150 г

маруля – 150 г

пилешко филе – 100 г печено

варена царевица – 50 г

чери домати – 60 г

пармезан – 20 г на люспи

крутони

сол

аншоа – филенца, по желание

Начин на приготвяне

Айсбергът и марулята се накъсват на парченца (не по-големи от кибритена кутийка) и се слагат в салатна чиния. Посипва се с царевицата.

Отгоре в кръг се нареждат парчетата изпечено пилешкото филе, нарязано на тънки резени, най-отгоре се слага пармезан на люспи, отстрани 2-3 бр. чери домати и се поръсва със шепа крутони.

Салатата се полива със сос Цезар.

За него дресингът се е приготвя от 1 суров жълтък, 1 ч.л. дижонска горчица, 1 скилидка пресован чесън, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица пармезан, сока от 1/2 лимон и сос Уорчестър.

По желание може да се добавят и две три филенца наситнена маринована аншоа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *