HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Самодейци от община Симитли празнуваха „професионалния” си празник

Самодейци от община Симитли празнуваха заедно „професионалния” си празник. Над 120 самодейци, които развиват своята дейност в читалищата в Симитли, Крупник, Брежани, Полето,Черниче, Железница и  дори от Долно Осеново, където няма читалище развиват самодейна дейност.

Първи март е традиционнен празник на любителското художествено творчество. Денят на самодееца е празник, обединяващ хора с различни професии, възраст и пол, но всички водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство и фолклор. Това е празник за хората, които не жалят сили и време, за да работят за запазването на непреходните българските традиции и култура.

Големи трапези опънаха специално за празника на самодейците читалищните работници от читалище „Св.Климент Охридски“ в Симитли и общинската управа. Хореографи към читалището, певци, музиканти и фолклористи се веселиха заедно няколко часа. Със специален поздрав към всички самодейци се обърна кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, който  не пропусна да уважи празнуващите той им пожела още дълги години вдъхновение за работа, благодари им за всеотдайността към мероприятията, които общината организира и за тяхното старание и отлично представяне през всички години. Секретарят на читалище „Св.Климент Охридски“ в Симитли – Димитринка Байракова от своя страна също поздрави празнуващите, като им пожела да са здрави, да съхранят ентусиазма си и да го предават на младото поколение. Специални благодарности Байракова отправи към кмета Апостолов, който винаги се е отнасял с разбиране и подобаващо уважение към всички самодейци.Благодарност за финансовата и морална подкрепа към всички състави, за доброто сътрудничество. „Другите общини само могат да ни завидят за цялостната подкрепа на общинското ръководство към нашата дейност“- бяха думите на Байракова.

Самодейците ни, показаха, че могат много да се веселят и че духът им е несломим, те танцуваха и предяха едновременно, като показаха и своите разностранни таланти. Дълги хора и веселие съпътстваха празника, като всички си обещаха, че традицията за днешния ден никога няма да бъде нарушена.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *