Топ теми

Самоиздържащ се студент не успя да оспори в съда 300 лв. глоба за неправилно носене на предпазна маска

Студентът Славчо Калчунков не успя да оспори в съда в Сандански наказателно постановление на началника на полицията в Сандански за неправилно носене на маска. С решение на съдия Иван Филчев в Районен съд бе потвърдена глобата в размер на 300 лева. В съдебна зала студентът се яви сам, без да се възползва от правото си да бъде защитаван от адвокат, който му поискал като хонорар сумата от 300 лева, колкото е наказателното постановление.  С. Калчунков обжалва наказателното постановление, издадено на 20 ноември 2020 г. за това, че в търговски обект “Билла” в Сандански  е бил с неправилно поставена маска. Свидетелите по делото бяха актосъставителят Димитър Димитров и колегата му Иван Котов. В мотивите си съдия Ив. Филчев е посочил, че според показанията на актосъставителя Д. Димитров и свидетеля Ив. Котов  нарушителят е бил с поставена на врата /под брадичката/ маска, която не покрива носа и устата му. Наблюдението продължило няколко минути, като през цялото време наблюдаваното лице не поставило маската върху устата и носа си. Полицейските служители изчакали лицето да излезе, след което го спрели и извършили проверка на самоличността му. 

Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

„Аз съм на 23 години и съм безработен от половин година. Сам се издържам и си плащам таксите за висшето образование. Така наложената глоба от 300 лева ще ми се отрази на финансовото състояние.  Носех маска и тя ми се свлече пред касата, когато плащах сметката. Бях в магазина с баба ми, която трябваше да придружа”, обясни мотива си да обжалва глобата студентът.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Тоя една маска не знае как да носи, два лева не може сам да спечели, а тръгнал и да се образова! Господ да ни пази от него!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *