Самоковска фирма с 2 лв. уставен капитал ще превърне срещу 250 000 лв. поликлиниката на гр. Рила в център за възрастни хора

222 000,47 лв. без ДДС получава самоковското дружество „Сиби Билд“ ООД на Никола Петров, за да преобразува старата поликлиника в гр. Рила в модерен дневен център за обгрижване на възрастни хора. Сградата ще бъде ремонтирана, преустроена и оборудвана с асансьор по проект, а прогнозната й стойност беше 224 996,76 лв. без ДДС.

Фирмата, чийто уставен капитал е 2 лв., спечели поръчката като единствен кандидат, и то на поправителен. Преди 2 месеца на предишната обявена за обекта обществена поръчка „Сиби Билд“ пак игра сама, но комисията намери серия

липси, непълноти и несъответствия в документацията и трябваше да даде 3 дни на фирмата да си поправи пропуските. Незнайно защо дружеството обаче въобще не го направи, общината се видя принудена да прекрати поръчката и да обяви нова, в която отново „Сиби Билд“ бе единственият кандидат и в петък подписа договора с кмета Георги Кабзималски.

От портфолиото на фирмата става ясно, че тя е правила преустройство на многофамилна сграда в София, реконструирала е административна сграда на БАН и селски здравен участък във вълчедръмското с. Септемврийци, правила е и тротоари в столицата. С този опит зад гърба й в Рила се надяват тя да се справи със заданието да преобрази напълно сградата на поликлиниката, която е строена преди 50 години, вътре в нея не влиза достатъчно светлина, освен това се намира на най-стръмната улица в планинското градче и през зимата понякога е невъзможно да се стигне до нея.

Освен пенсионерите в сградата след ремонта ще бъдат ситуирани и Център за социална рехабилитация на лица с психични заболявания, както и Център за обществена подкрепа. На единия от етажите ще останат сегашните лекарски кабинети и лабораторията.

Сред многото изисквания на общината към очакваното качество на материалите е и това в изолацията на обекта да не се използват стъклена вата и азбест, за които е доказано, че вдишването им може да предизвика смъртоносни заболявания на белите дробове, тъй като влакната остават там завинаги.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *