Само вр.и.д. директорки на детските градини “Роса”, “Щастливо детство” и “Синчец” допуснати до финала в конкурса за титуляр

Само временните директорки на три детски градини в Благоевград са допуснати до финала на конкурсите за титуляри за поста. От миналия септември Ваня Кючукова ръководи Четвърта градина “Роса”, колежките й Екатерина Янчева и Даниела Пърличкова пък близо 2 години са начело съответно на Детска градина 6 “Щастливо детство” и “Синчец”.
Титулярките и на трите градини излязоха в пенсия и до обявяване на конкурси местата се заемаха от временно изпълняващи длъжността. В края на март изтече срокът, в който желаещите да заемат шефските длъжности да заявят намеренията си да се явят на конкурс.
Единствената, която не е допусната до финала, е Ана Баракова. Сред мотивите, посочени от председателя на Общинската комисия по провеждане на конкурса, зам. кмета Христина Шопова, за отстраняването й, е, че представените от нея документи не удостоверяват, че има висше образование в съответствие с длъжностното професионално направление и професионална квалификация.
Все още не са определени датата, мястото и часът за провеждане на втория конкурсен етап, в който кандидатите ще трябва да защитят концепциите си за развитие на детското заведение през следващите 3 г.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *