Само един иска да управлява болницата в Дупница

Само един кандидат – контрольорът в РЗОК Димитър Стоилов, подаде документи за участие в конкурса за управител на общинската болница в Дупница в определения срок 13 февруари. Той, както „Струма“ писа, имаше намерение да се бори за поста и на предишния конкурс на 15.01.2018 г., но се отказа в последния момент с мотива, че не е имал време да се подготви добре. Тогава Д. Стоилов заяви, че е водил разговор с ръководството на общината за размера на заплатата му, ако спечели конкурса.

Заплатата на Д. Стоилов като контрольор в РЗОК е 650 лв., а на управителя на общинската болница е 1497 лв.

Конкурсът за управител на здравното заведение ще се проведе от 11,00 ч. в петък. От деловодството на общината съобщиха, че двама души са взели документи за участие в конкурса, но не назоваха име.

През последните дни упорито се коментираше, че бившият шеф на РЗИ – Кюстендил д-р Михаил Кметски ще се кандидатира за управител, но той категорично отрече. Спрягаше се и жена от Сапарева баня със завършено образование “Здравен мениджмънт”.

Общинската болница попадна в серия от конкурси след свалянето на д-р Л. Таушански от управленския пост, като този ще бъде шестият. На четири от тях се явява досегашният вр.и.д. управител доц. Д. Недин, но получаваше оценки между 4,00 и 4,75, които не му достигаха да продължи до финалната права.

На предишен конкурс, обявен от общината за 15 януари, пък не се яви нито един кандидат.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *