Само колеги учители посрещнаха новия шеф на гимназия „Яне Сандански” Сн. Николова, ръководството я бойкотира, ключа за кабинета й връчи експертът по човешки ресурси

Новият директор на най-старата гимназия в Сандански “Яне Сандански” Снежана Николова получи заповед за назначение от началника на РУО на МОН в Благоевград Ивайло Златанов. Официално в длъжност директор на гимназията Сн. Николова встъпи на 18 август и вчера бе посрещната в учителската стая от колегите учители и член на обществения съвет към школото. Ключа от директорския кабинет Николова е получила от експерта по човешки ресурси, тъй като в училището не е присъствал никой  от ръководството.

Потърсена за коментар Снежана Николова заяви: „Не ме посрещнаха от ръководство, както е практика в системата на образованието. Получих само ключа от кабинета. Оставам без коментар случилото се. Колективът застава зад мен и предстои много работа в посока надграждане  на постигнатото досега. Близо девет месеца бях извън ръководството на гимназията. Предстои да се извърши ревизия на цялата документация, щатния състав и да изготвим програмата за новата учебна година. Важното е, че имам подкрепата на колегите и заедно ще се справим. До началото на новата учебна година ще представя екипа, с който ще работя”, заяви новата шефка.

В момента в гимназията двама са зам. директорите – Николай Бойчев и Катина Додушева, която бе претендент за директорското място. Третият зам. директор Димитрина Лалева оваканти мястото, след като застана начело на Второ основно училище “Христо Смирненски”.

В деня, в който Сн. Николова оглави гимназията – 18 август, в пенсия излезе досегашната директорка Зорица Органджиева, която в момента е общински съветник от ГЕРБ. Тя напуска поста с полагащите й се като обезщетение 10 брутни заплати, или около 20 000 лв.

 ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *