Само с 1 г. уроци 6-годишна пианистка от благоевградското читалище „Вапцаров“ с 4 златни медала от музикален конкурс

Само с 1 година уроци 6-годишната Елиа Георгиева от Благоевград спечели златен медал на Международния детски фестивал „Млади таланти“ в Двореца на децата в София, който се проведе завчера. Талантливата малка музикантка от миналия септември е ученичка в класа на Лилия Михайлова, преподавател в музикалната школа в благоевградсккото читалище „Н. Вапцаров“, но вече има четири престижни отличия от музикални конкурси в страната.

„Много е паметлива, с пъргави пръстчета, пълна с енергия и много бързо напредва“, доволна е от резултатите от обучението на Елия преподавателката. Тя отбелязва, че 6-годишната й ученичка не е от семейство на музиканти, а родителите й работят в сфери, далече от изкуството. Броят на музикалните награди на Елия би бил по-голям, ако не бе пандемията и ограниченията за провеждане на фестивали и конкурси, смята учителката й. До момента талантливата малка пианистка има отличия за спечелени първи места в музикалния конкурс „Вива пиано“ в столицата, втори в Нов български университет и трети в читалище „Хр. Ботев“ в Пловдив.

Тази година Елия Георгиева е първокласничка и вече се готви за второто си участие във „Вива пиано“ в края на октомври, но вече в по-висока възрастова група, тъй като е на 6,5 години.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *