Refan-728×90-July-2019

Сангрия – вълшебна напитка

Необходими продукти:
червено вино – 700 мл
коняк – 50 мл
захар – 3 супени лъжици
лимон – 1 брой
 портокали – 1 брой
ябълки – 1 брой
канела – 1 пръчка
/може да се сложи праскова, ягода/
Начин на приготвяне:

Измийте старателно всички плодове. Разрежете портокала на две, изцедете сока на едната половина, а другата нарежете на едри кубчета, като не го белите. Нарежете всички плодове на еднакви по големина кубчета и ги прехвърлете в голяма кана, с вместимост минимум 1,5 литра.

В каната към плодовете добавете изцедения портокалов сок и захарта, след което добавете коняка, а накрая и пръчката канела. Разбърквате добре до разтопяване на захарта. Добре е да оставите каната за два часа в хладилник, за да се смесят вкусовете.

Накрая добавете червеното вино. Сангрия се съхранява в хладилник, важно е да бъде много студена, за да бъде истински освежаваща. Когато сервирате Сангрия слагайте в чашите и парченца плод, тъй като плодчетата поемат вкуса и аромата на виното и са много вкусни!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *