HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Санданската „Метал-Кимс“обявена в несъстоятелност, опашка кредитори се реди за имотите й

Частни съдебни изпълнители разпарчетосаха цялото имущество на една от най-мощните доскоро частни фирми в Пиринско за търговия с метали и строителни материали – доскорошният лидер в Сандански с 20-годишна дейност на вътрешния и външния пазар „Метал-Кимс“ ООД .

Фирмата на Димитър Станков и Петър Царевски, за която Окръжен съд – Благоевград обяви процедура по несъстоятелност заради свръхзадлъжнялост и сложи възбрана върху имуществото й, от миналата година очаква купувач да влезе в терена й от 6,6 дка в местността Друма до курортния град, където са построени над 10 склада, административни сгради, бар и помещения за живеене. За продан са обявени и 4 къщи в местността Нишан Таши, а в момента се търсят купувачи на поредния имот от 1,551 дка, наддаването за който ще тръгне от 50 000 лв.

Любопитното е, че последният терен е с ипотека и възбрана в полза на санданския винар Тома Костов Костов, който видимо е един от хората, давали пари на фирмата, от продажбата на имота пари обаче очаква и друг взискател – „Н.С.В.-Комерс 2013“ ЕООД /фирма, учредена преди 5 г. с уставен капитал от 2 лв. от санданчанката Венета Илиева/, освен това върху имота тегне и банкова ипотека, което ще рече, че на продажбата разчита и банкова институция. Подобни тълпи от кредитори има и за другите имоти на фирмата.

„Метал-Кимс“ ООД  бе основана през 2008 г. от популярния местен бизнесмен Иван Ковачев, собственик на отдавна фалиралия първи мол в Сандански,  и Д. Станков. Впоследствие Ковачев отстъпи мястото си на П. Царевски. Фирмата търгуваше с метали и строителни материали, циментови и керамични тухли и керемиди, покривни и изолационни материали, PVC тръби и хидроизолации, произвеждаше и гаражни и портални врати, решетки, парапети, огради и много др., всички от ковано желязо.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *