Санданският наркобос Маниката празнува пищно 60-г. юбилей, пя гръцки хитове за гостите си…

Небезизвестният санданчанин Васил Маникатов отпразнува пищно 60-годишния си юбилей в известно заведение в курортния град в компанията на най-близките си – двете му дъщери Вера и Ванеса, и сина Борислав.

На юбилея си Маниката бе отрупал масата с маркови питиета, фини мезета и специалитети, а оркестърът не спираше да сипе поздрави към рожденика. Силно развълнуван, В. Маникатов грабна микрофона и изпя няколко гръцки хита.

Соченият за най-виденнаркобос в Югозападна България, който излежаваше 23-годишна присъда, беше освободен предсрочно от затвора през януари 2018 г. с решение на Софийски градски съд.

Припомняме, че Васил Маникатов е една от жертвите на “Наглите”. Той беше отвлечен, докато беше в затвора в Казичене, където излежаваше присъдата си при лек режим, като му е било позволено да работи извън сградата на затвора на външен обект. Отвличането станало, докато чакал жена си и дъщеря си в колата пред дома им. Похитителите дошли с автомобил със син буркан. От него излезли 5-6 души, които, докато отвличали Маниката, обяснявали, че се извършва полицейска операция. За да бъде пуснат, семейството му платило 241 000 лв.

През 2012 г. Маникатов беше екстрадиран в Гърция, след като южната ни съседка поиска екстрадицията му заради разпространение на около 4 кг хероин през 1996 година. Той бе обвинен, че на неустановена дата, но преди 28 април 1996 година, е продал в родния си град Сандански дрогата на двама гръцки граждани. За първото престъпление бе наказан с лишаване от свобода за срок от 8 години, а второто му наказание в размер на 15 години лишаване от свобода бе сформирано чрез групиране на наказания по няколко отделни присъди.

След като излежа 16 г. и 5 месеца общо от двете наказания, Маникатов бе освободен от затвора предсрочно. Мотивите на съда бяха, че е постигнато превъзпитателно въздействие спрямо него.   

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *