Сандански е най-горещата точка в страната, живакът стигна 40 градуса

Сандански е най-горещата точка в страната днес от гледна точка на времето. Към 18 часа там е измерена най-високата температура от 40 градуса.

39 градуса са отчетени в Русе, Чирпан, Хасково, Стара Загора и Сливен, казаха за БГНЕС от Националния институт по метеорология и хидрология.

Градус по-малко е отчетен в Пловдив и в Пазарджик. Много горещо днес също е в Елхово, Карнобат, Гоце Делчев и Велико Търново.

В София живакът е стигнал до 33 градуса.

Днешният петък може да бъде определен като най-топлият от началото на месеца и на годината досега, въпреки че и четвъртъкът беше доста жежък, но днес има повече горещи точки.

От НИМХ припомниха, че през нощта започва захлаждане, както и че в Североизточна България се очаква дъжд и гръмотевични бури още тази вечер. А утре температурите ще са по-ниски с между 3 – 5 градуса, като в неделя, те ще паднат с още 1-2 градуса.

На въпрос дали да очакваме температурни рекорди през август, от НИМХ твърдят, че това е малко вероятно, като не изключват да има дни, в които температурите да са над 40 градуса.

„Август не изключва продължителна топла вълна. Очакванията ни са температурите да са близо до нормата за сезона“, посочиха от института. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *