Сандански месар не се уплаши от африканската чума, вдига предприятие за разфасовки на свинско

Известният сандански месар Костадин Караманолев, собственик на фирма „Караманолев и син“ и на едно от най-оборотните заведения за хранене в курортния град, не се уплаши от избухналата в България епидемия от африканска чума и обяви намерението си за строеж на предприятие за производство на разфасовки и месни заготовки от свинско месо, както и от едри и дребни преживни животни. То ще е върху площ от 818 кв.м, върху която в момента има сграда със смесено предназначение, а на партерния етаж се помещава хранителен магазин, собственост на инвеститора.

Точно търговското помещение ще поеме по-голямата част от преустройството на сградата в предприятие. В магазина ще бъдат изградени преградни стени с цел обособяване на необходимите за предприятието производствени, помощни и битови помещения. За зареждането му с месо се планира изграждане на пристройка в западната част на сградата.

Проектният капацитет на предприятието ще е 300 кг на ден готова продукция и ще включва прием на пакетирано и охладено месо, транжиране, смилане на месото и прибавяне на необходимите подправки, оформяне на заготовките, опаковане и етикетиране на месните разфасовки и заготовките.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *