Сандански развърза 10 млн. лв. по 3 строителни обществени поръчки, фирми трескаво поправят документи, за да ги допуснат до финалните кръгове

Строителни фирми от цяла България тези дни следят под лупа Сандански и електронните си пощи заради стартираните от кмета Атанас Стоянов 3 обществени поръчки на обща стойност близо 10 млн. лв.

Най-висока е стойнстта, определена за проектиране, авторски надзор и реконструкция на общинския път BLG1240 от пътен възел Сандански на Автомагистрала “Струма” до кръстовището с главен път E-79 на входа на град Сандански. Прогнозната му стойност е 3 748 000 лв. без ДДС. Милионите привлякоха като магнит 3 фирми и 1 обединение, отговарящи на изискванията за техника, персонал и предишни изпълнени проекти в такъв обем.

За реконструкцията на общинския път ще се състезават пловдивската „Мегаинвест-холд“ ЕООД на Цветан Цветанов, Обединение „ПСЗ 21“  /включва  петричката „Заечки“ ЕООД на съпругата на бившия общински съветник Владимир Заечки и „Пътно поддържане“ – Сандански/, Обединение „Пирин-Европа“ /благоевградската „Пиринстройинженеринг“ и Архитектурно студио „Бояна“/ и регистрираната в с. Бело поле „Грома Холд“ ЕООД. Две от фирмите получиха 5 работни дни да си набавят липсващите документи, след което предстои отварянето на техническите им задания и ценовите оферти.

3 фирми подадоха документи за реконструкцията на общински път Катунци-Враня/Катунци-Златолист, чиято прогнозна стойност е 3 332 000 лв. без ДДС.

Благоевградската „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов, мощната софийска „ВДХ“ АД с председател на СД Момчил Борисов, която е привлякла за подизпълнители „Заечки“ ЕООД и софийската „Хидрострой“ АД, и отново „Грома Холд“ ЕООД влизат в надпревара за милионите въпреки доста обърканата документация на 2 от тях, която се наложи комисията сама да проверява.

Третата обществена поръчка – за ремонт на улици на територията на град Сандански и част от населените места в общината, е разделена на 2 обособени позиции – по една за градските улици в Сандански и селските в Поленица, Лешница, Дамяница, Ново Делчево и др. Всяка от тях е с прогнозна стойност 166 666,66 лв. без ДДС, а кандидати са „Вип Трейд енд Билд“ ЕООД на тотомилионера Николай Динков-Нинджата, „Пиринстройинженеринг“ и „Пътно поддържане“ – Сандански. Всяка от фирмите кандидатства и по двете позиции, а Динков се яви единственият кандидат-строител, върнат заради объркани документи.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *