Сандански стартира Новата година с два затворени магазина за дрехи на главната, единият издържа едва 6 месеца на наема от 1000 евро

С два затворени магазина на главната улица в Сандански започна Новата година за сектора с търговията на дрехи. Кепенци хлопнаха магазин за бутикова дамска мода на метри от площад „България“, който бе открит само преди половин година, но поради високия наем от  1000 евро наемателят е решил да прекрати търговската си дейност в Сандански. По средата на миналата година от същия обект се оттегли след близо 7 години успешен бизнес Гергана Младенова. Причината отново се оказа високият наем.

Вторият търговски обект, който затвори, е магазинът за спортни дрехи до ГУМ. Той се наемаше през годините от Ангел Илиев, но през месеците ноември и декември на миналата година бизнесменът е работил на загуба и не успявал да покрие дори цената на наема, заради което е предпочел да затвори.

Търговката Светла Василева сподели, че в почивните дни Сандански е бил пълен с туристи, но хората са предпочитали заради слънчевото време да седнат на чаша кафе или напитка в заведение, отколкото да пазаруват. „Предишни години по празниците пазаруваха като луди, а сега я нямаше тази еуфория”, каза Св. Василева. Тя сподели и личното си наблюдение, че от година на година жените сякаш пазаруват предимно за мъжете и децата си, не за себе си. Това е тенденция от последните 3-4 години”, казва търговката. 

 От месец април затваря за цели две години заради ремонт и най-големият търговски обект в Сандански – ГУМ. Общинският имот бе отдаден на концесия за 35 години, а концесионери са наследниците на фамилиите Захови и Андонови. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *