Санданчанинът Стр. Маламов твърди в жалба до прокуратурата: Яне Янев ме блъсна във вада заради забележка, притъмня ми пред очите

66-годишният санданчанин Страхил Маламов подаде жалба в прокуратурата срещу лидера на РЗС Яне Янев, в която твърди, че го нападнал заради забележка към негов работник.

Инцидентът се разиграл на 28 март около обяд в санданското село Малки Цалим, където бившият депутат има имение и ферма. 66-годишният Страхил Маламов бил на 200 метра от вилата си, тъй като  почиствал вадата за напояване на градинката си. Седнал да си почине, но чул някакви гласове и отишъл да види какво се случва.

Ето какво разказа възрастният човек: „Видях Яне и трима от чобаните му. Те копаеха и чистеха вадата, а той ги командваше. Краварят Тошо, който е от Шуменско, хвърляше камъните и пръстта на пътя, не се стърпях и му направих забележка. Казах му да ги хвърля към къпините, защото ако мине някоя кола, може да спука гума и да стане беля. Най-неочаквано Янето се засили към мене и с двете си ръце ме блъсна. Паднах на земята и ми притъмня пред очите. Като се свестих, се опитах да стана, но ми се зави свят. Всичко ме болеше, пипнах се да видя дали няма по мене кръв. Успях да се изправя, но умирам от болка и го питам: „Абе, Яне, що ти направих, че щеше да ме утепаш?”, а той ми вика: „Ще те съдя аз тебе!”, а ратаите се смеят подигравателно.

След 2 часа събрах сили, качих се на колата и тръгнах по доктори и да се оплаквам. Ударът е силен, главата я държа с ръцете си, вратът ме боли. Късмет извадих, че бях с шапка, иначе можеше и да не съм жив. Имало е да си патя. Аз с него не си говоря от 3 години и където го видя, гледам да го заобикалям. Не съм очаквал, че той като разярен бик ще се хвърли върху мен”, разказа вчера за инцидента Страхил Маламов.

Той се пенсионирал миналата година и се върнал да си живее в родната къща на село. Единият му син е служител на МВР. Другият син, който е служител в община Сандански, вчера влязъл на сесията на ОбС и в пълната със съветници зала обвинил Яне Янев, че нападнал баща му.

Потърсен за коментар, лидерът на РЗС заяви: „Няма такова нещо, това са клевети, синът на Страхил Маламов – Кирил, се опита да направи някаква истерия с цел провокация. Клеветниците ще бъдат осъдени в съда”, категоричен бе Яне Янев.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *