Санданчанин дясната ръка на гаджето на Софи Маринова в изнудване и заплаха за убийство

Районният съд в Айтос остави в ареста 32-годишния фолк изпълнител Тодор Давидов-Гринго – приятел на известната ромска певица Софи Марината.

Той и още един млад мъж бяха задържани и обвинени, че са изнудвали местен бизнесмен за 50 000 лева, заплашвайки го, че ще убият него и цялото му семейство. Гринго бил подбудител и помагач, а Стефан Сливов – извършител, съобщава Дир.бг.

Прокуратурата настоя на двамата да бъде наложена постоянна мярка за задържане под стража.

Пред съда обаче Давидов заяви:

“Невинен съм. Умолявам съда да си платя гаранцията, за да мога да продължа с ангажиментите си”.

Самата Софи Маринова пък настоя да бъде конституирана като негов защитник, за да го защитава. Съдиите обаче не позволиха, тъй като двамата нямат сключен граждански брак. Затова певицата беше разпитана в съдебната зала и разказа, че двамата са постоянно заедно от 2 години и имат съвместни ангажименти като певци и в чужбина. Маринова изтъкна, че той има сключен договор с “Диапазон Рекърдс”, цитира я “24 часа”.

Съдът обаче не прие тези доводи и реши да остави за постоянно в ареста Гринго. След като чу решението, младият мъж, който до този момент се държа любезно, изпусна нервите си и започна да ругае.

“Нямам думи”, промълви пък Маринова, която очевидно очакваше любимият й да бъде освободен.

Ако бъде осъден за изнудване с отправяне на заплаха за убийство, той може да бъде осъден на от 2 до 8 години затвор и глоба от 3 до 5000 лева.

И вторият обвиняем за изнудването – Стефан Сливков от Сандански, който също не се призна за виновен, остава зад решетките.

Решението подлежи на обжалване.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *