Санданчанин надмина антирекорда на капитана на „Пирин“ Н. Бодуров, изгоря с 8 мача за опит за посегателство срещу съдия

Санданчанин надмина антирекорда за най-солидно наказание през сезона на капитана на „Пирин“ /Бл/ Николай Бодуров, който изгърмя със 7 мача в домакинството срещу „Хебър“ в първия пролетен двубой. Осем срещи за хулиганското си поведение спрямо съдиите през отминалия уикенд отнесе Антонио Ласков, който след авантюрата преди пандемията в Бангладеш облече екипа на „Созопол“. 30-годишният син на емблематичния футболист на орлетата Атанас Ласков изтрещя в 27-та мин. на мача срещу „Литекс“, когато видя червения цвят на картона на главния рефер Димо Димов и продължи да безчинства край тъчлинията. В мотивите на Дисциплинарната комисия прегрешението му е описано като „опит за удар на длъжностно лице“, а присъдата е максималната по този параграф. Санкцията включва и 750 лв. глоба. В пакета двубои, които Ласков пропуска, е и визитата край морето на новия лидер в класирането идния петък.

Още трима негови съотборници няма да играят срещу пиринци – миналият навремето през стадион „Христо Ботев“ Диян Молдованов, Георги Радев и Венцислав Гюзелев, които изчерпаха в сблъсъка с оранжевите позволения лимит от официални предупреждения, а на отбора им предстои нулев кръг в края на тази седмица. От правото да бъде на резервната скамейка в дуела с Уорън Фийни и хората му е лишен и треньорът Маргарит Димов. С четири срещи наказателната рота на футболната централа „дарува“ играча на ловчанлии Йоан Бауренски за нанесен удар в главата на противников състезател.

Най-драстичното наказание в елита отнесе наставникът на „Берое“ Димитър Димитров-Херо, който ще олекне с 800 лв. за нападките срещу съдиите при равенството 1:1 със „Славия“.

МАРТИН СТОЙЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *