Санданчанин спази традициите, с фуруглица и ритуал „Откупване на булката” отведе любимата си под венчило

Сватба със спазване на всички старинни ритуали вдигнаха на децата си семействата Павлина и Милчо Начеви и Боряна и Симеон Василеви. Младоженецът Васил е от Сандански и е студент в Лесотехническия университет, където защитава магистърска степен. Неговата любима Маринела е от Радомир и работи в Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград.

Родителите на младоженеца Павлина и Милчо Начеви бяха притеснени от наложените мерки заради коронавируса, дали ще успеят да вдигнат сватба на първородния си син. „Всичко се случи, както си го пожелахме, събрахме се най-близките и верни роднини и приятели, и се веселихме в чест на сина и снахата, да живеят в много любов и разбирателство”, каза свекърът Милчо Начев, който е стражар към  подвижната горска охрана в ЮЗДП.

Васил и Маринела се врекоха във вечна вярност, първо в църквата “Свети Георги Победоносец” в Сандански, а след това сключиха и граждански брак. Сватбеното тържество започна по стар български обичай, като придружени от оркестър, роднини и приятели на младоженеца отидоха да канят кумовете Мартин и Александра, които са приятели на младоженците. След това заедно с тях изпълниха ритуала  по „откупуването” на булката от родителите й, като за да не пътуват до дома й в Радомир, това се случи в Сандански.

Сватбеното тържество премина с много танци и емоции, прекъсвани от викове „Горчиво!” и пожелания към младоженците да са много щастливи, много да се обичат и да изградят прекрасно семейство.

ВАНЯ МАНЧЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *