Санданчани за акцията на полицията и жандармерията в курортния град: Много шум за нищо, потърпевши са пенсионерите, които заради високите цени не плащат „Гражданска отговорност”

Шумната, масирана операция на жандармерията и полицията, проведена завчера на територията на община Сандански, бе сред най-коментираните теми в курортния град вчера. 72-годишният Иван Стоянов, който живее до животинския пазар в Сандански, бе гневен, че е бил спрян за проверка и автомобилът му претърсен, все едно вози боен арсенал.

Ето какво разказа дядо Иван: „Спряха ме на животинския пазар. Едновременно към мен се насочиха 4-ма униформени. „Дайте си документите за проверка”, ми казват. Питам аз кои документи – на автомобила или моите? Отговориха ми: „Всички”. Автомобилът ми е редовен, имам застраховка „Гражданска отговорност”, преминал съм технически преглед. Не съм купил винетка, тъй като го ползвам само за градски условия. След това започна проверка в автомобила, ровиха в багажника, в купето. Не откриха нищо, освен две мотики и една лопата, и ми казаха да потеглям”, разказа възрастният мъж. „Разбрах, че синът на казанджията Гегата е бил задържан. То е едно слабо момче, били го задържали за това, че е шофирал автомобил без лични документи. Съставили му и фиш”, допълни той.

Собственикът на кафене на ул. “Пирин” в Сандански  Георги Георгиев станал пряк свидетел как за близо час са били проверени около 40 автомобила и на всеки втори шофьор униформените съставили акт по Закона за движение по пътищата. Сред потърпевшите е и неговият дядо Младен, който излязъл с жигулито си, за да отиде до лозето.

„Дядо ми е без застраховка „Гражданска отговорност”, защото колата я ползва само до лозето, което се намира в местността Могилата, на 4 километра от къщата. Не плаща застраховка, защото пенсията му е 223 лева, а застраховката за жигулито е 264 лева”, заяви Георгиев. 

Вчера в заведението му живеещите в квартала коментираха, че са глобени предимно пенсионери, които поради липса на пари не застраховали автомобилите си. 

„Завардили всички входове и изходи за Сандански, все едно местното население е нарушител номер едно. Много шум за нищо”,  коментира търговецът Георги Георгиев. 

Вчера от МВР дадоха официална информация за резултатите от акцията. Ето какво съобщиха от там: На 11.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със сили и средства на ОДМВР – Благоевград, дирекция „Жандармерия“ и РУ – Сандански, се проведе специализирана полицейска операция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност. В хода на операцията бяха извършени проверки на 295 лица и 232 МПС. Констатирани бяха 61 нарушения. Съставени бяха 16 броя АУАН по ЗДвП, 15 броя АУАН по ЗБЛД и 30 броя фиша по ЗДвП. С цел проверка за съпричастност към криминални престъпления за срок до 24 часа бяха задържани 7 лица.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *