HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Санданчани се редят 2 дни в седмицата на опашка пред бус на якорудска фирма за млечни изделия, признават: Търсим истински продукти

Санданчани два дни в седмицата се редят на опашка пред бус, който продава мляко, сирене и кашкавал от якорудска ферма. Всеки понеделник и петък бусът от Якоруда паркира на пазара в Сандански, видя репортерът на вестник „Струма“. На опашката се бяха наредили пенсионирани учители, директори на училища, търговци.

Петрана Янева коментира: „Редя се на опашката, за да си купя истински млечни продукти. Вкусът на сиренето и кравето мляко е като от детските ми години, по един път в месеца се редя пред буса и купувам от млечните изделия.

Пенсионираната детска учителка Ани Георгиева разказа: „От моята съседка научих за буса с якорудски млечни продукти. Купувам си по един килограм сирене и литър краве мляко. След седмица свършва и отново се уговаряме и чакаме да дойде бусът”.

Собственичка на магазин за дрехи в Сандански също бе на опашката и сподели: „Ще търсим истински млечни продукти. В търговската верига се продават такива, които не могат да се сравнят с тези. Не е скъпо, един килограм сирене е 6.00 лева, кофичка кисело мляко е 0.80 лева, изварата е на цена от 2.00 лева”.

Опашка на пазара в Сандански имаше и на сергиите за продажба на зеленчуци. Пенсионери бяха изкарали на пазара и продаваха домати, чушки и сини домати.

„И 30 лева да изкарам за деня, това е помощ на семейния бюджет, дъще. С пенсия от 180 лева не се живее. Освен за собствена консумация от отгледаните зеленчуци лятото си докарвам и по 500-600 лева допълнително, за да купя с тях дърва за огрев през зимата. Имам една малка градинка от 600 кв.м и садя домати, чушки и сини домати. Сега чакам да узреят и сините сливи, ще продавам и от тях. Дотам я докараха тези, които ни управляват в Народното събрание – вместо да си гледаме пенсионерските години, ние сме на нивата и работим, за да изкараме пари и да си купим дърва и въглища. Не вървим на добре”, заключи Невена Николова, на 73 години.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *