Санданчани: Яне Янев е единствената алтернатива! Котев, Стоянов и Тимчев са храненици на Тотев

В продължение на близо три часа 300 жители на община Сандански станаха част от общоградското събрание, организирано от Яне Янев и ръководството на „Ред, законност и справедливост” в курортната община.

Яне Янев бе ясен и категоричен в своето изказване  и започна с думите:

„Много ме боли за Сандански, много ми е мило всичко тук. Но виждам, че голяма част от нашите съграждани нямат необходимата активна позиция. Сякаш са се примирили с всичко, което виждат и чуват. Ще бъда безкрайно откровен пред вас, за да си направите изводи какво би следвало да се случи. Знаете и виждате с очите си какво е Сандански в днешния момент, след продължили три мандата на Андон Тотев и неговото по-лошо продължение – Кирил Котев. Затова се радвам, че става една открита дискусия. В Сандански никой не си е позволявал да стои пред гражданите очи в очи и да чуе тяхното мнение. Ние го направихме и ще продължим в тази посока.

Знаем как Сандански може да се превърне в един проспериращ град и знаем как ще постигнем това. Само и единствено все още не знаем дали нашите съграждани искат да продължат да живеят така, както са живели през тези години, или искат значителна промяна. Затова правим тези усилия, за да чуем всички вас. И тогава, когато сме убедени, че гражданите искат ново управление, ние ще бъдем по-силни, за да осъществим необходимата промяна.  Първо, за да се тръгне напред, в община Сандански е необходимо мъдро и компетентно управление. Толкова безобразия са направени, толкова проекти са провалени, толкова дългове са натрупани, че без едно солидно управление с изключително можещ и компетентен екип няма как да стане.

През тези години съм преживял много неща, бил съм два мандата народен представител, бил съм председател на най-важната комисия – за борба с корупцията, бил съм две години съветник в Министерския съвет, познавам цялостното функциониране, методите и начина на управление в държавата, зная какво и как трябва да се случи, за да може да дойде желаната промяна.

Аз няма да отида да се моля на някого да ме прави кмет. Това не е моя детска мечта. Просто искам да покажа с един мандат какво може да се случи в Сандански, за да върнем славата на нашия град и хората да са с ведри лица. Трябва ми силен екип от Сандански, защото няма как в Общинския съвет да вкараме хора от чужбина. Още преди 4 години казахме, че моделът Тотев-Котев е една схема на едни и същи хора, които се преобръщат и променят, и то само и само да държат властта на една и съща цена.

Аз искам моят роден град да бъде в истинския смисъл независим град. Хората да вдигнат глава и да разберат, че съдбата на Сандански е в техни ръце.  Ще минем във всеки квартал в града и ще разговаряме с всеки човек, не се страхуваме да гледаме хората в очите, и ще питаме дали искат промяна за Сандански.

22 септември е Ден на независимостта и отново ще свикаме нашите съграждани тук, в тази зала, и ако те решат и покажат, че имат дух, че има борбеност, има решимост за преодоляване на тази летаргия, сме готови и ще спечелим изборите. Ако няма, същата тази зала ще реши какъв да бъде техният избор”.

Това каза Яне Янев пред дошлите на градското събрание в сградата на Дома на културата.

Срещата откри Костадин Станоев, съветник в Общинския съвет в Сандански с думите: „През последните 4 години ние държахме ясна и категорична позиция, а именно да бъдем конструктивна опозиция, защитавайки вашите права като граждани. Сега обаче настъпи денят да чуем вашето мнение и да разберем как вие чувствате нещата и как ги виждате”.

Първи думата взе учителят в Земеделската професионална гимназия Харалампи Иванов: „Тук съм, защото политиката не трябва да се прави на тъмно място, а трябва да идва от гражданите. И политиците да представляват интересите на гражданите. Аз адмирирам тази форма. На всички ви е известно за тъй наречената къща за гости на Александър Манолев. Аз многократно съм го заявявал, тъй като всеки ден спортувам до с. Лиляново и съм забелязал, че тази къща се ползва за частни интереси, а не за къща за гости. И въпреки че излезе много информация, в крайна сметка мисля, че нашият град трябваше да въстане срещу тази порочна форма за усвояване на европейски средства. Отправям своето послание към всички тук в залата, нека всички, които говорят, да бъдат съвършени, за да може по делата да ги познаем. От един извор не може да има сладка и горчива вода. Тук е и моят син, и да направим така, че да се гордеем с града ни. И в сърцата на нашите деца да има вяра и надежда. И екипът на Янев да следва народната воля”.

След него микрофона взе митническият служител Стефан Неделков: „Трябва да се спре порочната практика да се отнемат имоти на гражданите  и да се раздават на определени хора, като никнат разни хотели, къщи за гости и тъй нататък. Нещо страшно е това, което се случва. Тези управляващи са майстори на измамата. Аз в момента съм потърпевш и ще се справя с тези хора. Трябва да се демонтира цялата управленска структура. Искам да кажа, че Яне Янев е единствената алтернатива в Сандански и трябва да го подкрепим”.

Васил Ташев изрази своята позиция срещу настоящото управление: „Борбата, която се води в Сандански в момента, ще доведе до големи промени. Този грабеж трябва да се спре. Много кметове се оправдаха със съветниците. Ще споделя проблема с изграждане на новата автогара. Казват ми, че Общинският съвет е гласувал и носите цялата отговорност за това да се изгражда там автогара. Аз имам собствен имот, върху който се изгражда новата автогара. Питам ви, каква отговорност ще поемете вие, за решаване на този проблем, тъй като очаквам да бъдете избран за кмет? Борбата ще бъде много тежка, излизам с лицето си и ще бъда псуван, че ще бъда с вас, въпреки че съм член на БСП, но трябва да обещаете, че ще работите, за да върнете справедливостта на гражданите.

Лиляна Лалева, бивш директор на дирекция Бюро по труда в Сандански, заяви: „Аз, като гражданин на този град, се интересувам какво ще се случи с икономиката на Сандански. Има ли планове за развитие на конкретните отрасли в икономиката. Какво имаме ние, икономика, която е едностранчиво развита – хотелиерство и шивашка промишленост. Аз питам младите хора, които са тук, искат ли да бъдат бармани и сервитьори или шивачи? Не смятате ли, че градът има възможност за друг тип работа, за младите и образовани сандачани, а не да отиват в София или да напускат страната. Ако не спрем младите хора да напускат града, няма да има просперитет. Затова най-важно е в момента кой ще управлява нашия град. На кого ще се доверим – на тези, които сега управляват, но не са показали резултати, или на новия екип на Яне Янев? Имала съм възможност да се убедя в това, че Яне Янев държи на думата си. Аз давам своето доверие на Янев и ще го подкрепя на предстоящите избори.

Пенсионерът от системата на МВР Илия Димитров каза: „Единствена цел е да сменим настоящото управление с нов модел за едно по-добро развитие, по-добри резултати и по-добър начин на живот. С Яне Янев и неговия екип това нещо може да се случи. Познавам го и знам, че е работар и това, което заявява, ще го изпълни. Яне Янев е единствената алтернатива!”. 

Д-р Георги Алексиев от трибуната каза пред всички: „Аз съм доктор, 13 години съм работил в болница „Свети Врач”, така искам да я наричам моята болница. Яне Янев и неговите съветници ги познавам от Общинския съвет. През времето, в което и аз бях съветник, те гласуваха за интересите на Сандански. Това бяха решения за ВиК асоциацията, в която община Сандански не влезе, следващото решение бе за закриване на МБАЛ “Свети Врач”, когато гласуваха също против. Само те проявиха местен патриотизъм, а останалите съветници просто мишкуваха, аз тогава  гласувах с РЗС. И казвам, че това бе единствената опозиция в досегашния Общински съвет. Затова заставам зад Яне Янев и съветниците от партията. Те единствено ме подкрепиха в политическата репресия, която бе наложена срещу мен по време на прекратяване на договора ми за управление в хирургичното отделение в МБАЛ “Свети Врач” от ГЕРБ и местните олигарси с посланието, ако говорите много, както Георги Алексиев, ще последвате неговия пример. Живеем в 21 век в европейска държава и смятам, че трябва да намерим смелост и достойнство да заявим това, което искаме. Смятам, че градът с Яне Янев начело ще има съвсем ново развитие”.

Срещата приключи с решение на 22 септември, Деня на независимостта, в същата зала в Културния дом да има ново общоградско събрание, на което да се избере кандидатът за кмет и листа за общински съветници на РЗС и другите партии, с които ще участват на изборите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *