Санданчанка: Взеха ми книжката за ПТП, което не съм извършила, полицай свидетелства, за да може приятелят му да получи застраховката

Санданчанката Зорка Паскова поиска думата в „Струма” с твърдението, че е получила наказателно постановление и й е отнето свидетелството за правоуправление за пътнотранспортно произшествие, за което тя  е категорична, че не е извършила. Ето какво разказа З. Паскова:

„Две години след уж някакво станало пътнотранспортно произшествие на бул. „Свобода”, и то по свидетелски показания на бивш служител на МВР в Сандански, ми е съставено наказателно постановление за това, че съм напуснала мястото на произшествието. На 13.06.2017 г. с лекия автомобил „Форд Мондео”, който управлявах, минах по бул. „Свобода”, срещу магазина за месо „Караманолев и сие”, и вдясно бе паркиран лек автомобил „Шкода”. Разбрах, че собственикът на въпросната шкода е Христо Стойков. Спомням си като сега как аз се разминах с шкодата, вратата на която бе отворена, а водачът говореше с някакъв човек. След седмица ме среща полицай, на когото не си спомням името, и ми казва, че трябва да отида в полицията и да подпиша акт за това, че съм била ударила лек автомобил на булеварда, за да може да му бъде изплатена щетата по застраховка „Гражданска отговорност”. Преди месец отидох за справка в КАТ в Сандански и ми бе заявено, че трябва да предам доброволно свидетелството си за правоуправление, защото ми е издадено наказателно постановление. Представена ми бе някаква справка. Аз отказах да подпиша наказателното постановление, като заявих, че не съм извършила никакво нарушение по ЗДП.

Как след две години ми съставят наказателно постановление за произшествие, което не съм извършила, и то за да може приятел на служител на полицейското управление в Сандански да си получи парите от щетата по застраховка „Гражданска отговорност”?! Въпреки това преди няколко дни, на 8 март, ми бе отнето свидетелството за управление на МПС и ще трябва да платя глоба в размер на 340 лева. Категорична съм, ще обжалвам в съда наказателното постановление и няма да наема адвокат, а ще се явя сама. Не съм извършила никакво нарушение, а незаконно ми е отнета книжката. Ако трябва, ще сезирам и Бойко Борисов, и МВР министъра”, категорична е санданчанката З. Паскова, която е пенсионер и в момента работи като продавач на временен търговски обект.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *