HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Санданчанка и благоевградчанин в битката за управител на УВЕКС, не допуснаха кандидат, родом от Лом, заради проблем с пощенска пратка

Двама са кандидатите, които ще се борят за управител на общинско дружество УВЕКС в Сандански. Както „Струма“ писа, в последния работен ден на миналата седмица документи бе подала единствено Екатерина Кабзималска, в събота това е направил и Николай Дончев, който е от Благоевград.

Имало е и трети кандидат, той е родом от Лом, но е с адресна регистрация в София. Претендентът не е допуснат до конкурса заради неправилно изписани данни върху плика с документите. Датата на подаване на пакета от документи е 17 юли, пликът е пристигнал с пощенски запис в деловодството на Общинския съвет също на 17 юли. Върху плика е посочен подател, без да е изписано, както е посочено в конкурсните условия, че кандидатства за управител на УВЕКС. Крайният срок за приемане на документи с решение на Общинския съвет бе 15 юли. Тъй като денят бе събота и бе неработен за Общинската администрация, дежурният в сградата на общината бе упълномощен да приема документи. Тогава е входирал своите вторият кандидат Н. Дончев.

Заседанието на временната комисия се проведе на 17 юли вместо на 16-и. Съгласно процедурата по избор на управител на общинското дружество в 15-дневен срок от получаване на уведомлението кандидатите трябва да представят бизнес програмата си за управление на общинското дружество, това стана известно вчера по време на заседание на временната комисия по избор на управител, на което присъстваха председателят Николай Шаламандов, съветникът Георги Батев, Георги Георгиев, представители на Общинска администрация – временният секретар на общината Цулева, юристът Илка Поповчева и главен експерт „Човешки ресурси” Мария Гоговска. Заседанието на комисията бе закрито.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *