Санданчанка с диплом за магистър от Военната академия

Санданчанката Мария Бойкова защити с отличие магистърска степен във Военната академия “Г.С. Раковски” в София. На пищна церемония с военни почести Мария Бойкова получи дипломата си за специалност “Публична комуникация в сигурността и отбраната”. Най-щастлив по време на тържествената церемония бе нейният дядо Георги Стоянов, бивш военен, в момента пенсионер. Той е човекът, който е изиграл важна роля за това внучката му Мария да се насочи към Военната академия и да завърши магистърска степен.
Преди това М. Бойчева е завършила висше образование в ЮЗУ “Н. Рилски” в Благоевград, специалност българска филология, след което е работила по програма “Старт в кариерата” в дирекция “Култура, образование и наука” в община Сандански. В момента работи в Археологическия музей в курортния град.
“Тържеството с военните ритуали в Академията ме върна в годините, когато аз постъпих в армията. Щастлив съм, че доживях да видя един от моите наследници да продължи делото ми, от това по-голяма радост няма”, заяви Георги Стоянов.
ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *