Сарми с праз и гъби

Необходими продукти:
кисело зеле (листа)

За плънката:
2 големи стръка праз лук
около 15 средни пресни печурки
1/3 чаена чаша ориз
1 средно голям морков
чубрица
риган
черен пипер
сол на вкус
олио

Начин на приготвяне:
Нарязваме праз лука на ситно. Почистваме и нарязваме гъбите и моркова на кубчета.

В голям тиган запържваме лука и гъбите, докато омекнат. Накрая прибавяме и ориза и продължаваме да пържим, докато оризът стане прозрачен.

Махаме тигана от котлона, добавяме моркова и подправките. Напълваме зелевите листа със сместа и ги завиваме във формата на сарми, които подреждаме в тава.

Заливаме ги с подсолена вода (да ги покрие малко повече от 2/3), а накрая и с малко олио.

Печем ястието около 50-60 минути на 200 градуса.

По желание сервираме сармите с пресен магданоз, прясно смлян черен пипер и микс от сладък и лют червен пипер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *