Сач с пилешко, бекон и зеленчуци

Продукти

400 г пилешко филе
300 г бекон
400 г гъби
2-3 гл. лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
200 мл домати
2 ч.ч. замразени зеленчуци
пържени картофи
1 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 к.ч. олио
сол
черен пипер
5-6 с.л. соев сос
копър
магданоз
целина

Начин на приготвяне

В студения сач изсипвам олиото. Нареждам пилешките жулиени и нарязания лук на шайби. Поставям в студена фурна и включвам на 180 – 200 градуса. Така, докато месото стане готово. Изваждам го в дълбок съд и в сача поставям бекона и гъбите. Като станат готови и тях слагам в дълбокия съд. Идва ред на зеленчуците. След като и те станат готови ги изсипваме в дълбокия съд, прибавяме изпържените картофи, доматите, соевия сос и всички подправки. Разбъркваме добре и изсипваме в сача. Връщаме го за 15 – 20 мин. във фурната. Вече готовия сач го вадим и поставяме на стойката за сервиране. За по голям разкош настъргах малко кашкавал отгоре.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *