Сашка Васева намери начин да прогледне, търси 10 000 евро за лечение

Лъч светлина най-накрая се е появил за Сашка Васева, която от години има проблем със зрението. Ретро иконата на чалгата страда от атрофия на очния нерв и е загубила почти напълно способността си да вижда – има 90% слепота. Дълго време се смяташе, че решение на проблема няма, и Сашка разчиташе на Божията помощ, за да прогледне. Оказа се обаче, че певицата все пак е открила и медицински вариант, за да възстанови зрението си. Васева разбрала, че в Русия се прилага електростимулация, която в нейния случай е единственият вариант. “И в България е известно това лечение, но не дава добри резултати. А в Германия, в Берлин, в клиниката на Федоров могат да ми помогнат”, поясни певицата.

Тя най-вероятно ще се насочи към братска Русия, но не скоро, защото не разполага с необходимите средства, пише “Галерия”. Не е ясно колко е точната сума, но със сигурност тя надминава 10 хиляди евро, с включени транспортни разходи. Подобна сума е непосилна за Сашка и семейството й, затова певицата започна кампания за набиране на средства чрез дарителска сметка и се надява, че нейните почитатели ще й помогнат отново да прогледне. 
“Да не си мислят хората, че ние, изпълнителите, сме богати. В никакъв случай не сме. Ако някога сме изкарвали пари, те са отишли за купони”, споделя Сашка. 
Проблемите й със зрението започват преди няколко години. Една сутрин просто се събудила, без да вижда нормално. Първо губи зрението на дясното си око, впоследствие силно се влошава и това на лявото. Сашка вече вижда само размазани силуети и сенки. Дори човек да стои на няколко крачки от нея, тя не може да го идентифицира ясно. От проблемите й косвено са засегнати децата й, тъй като едното винаги трябва да я придружава, когато излизат навън. Отделно от това се притеснявали за нея.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. бай Курти

    Ами аз като съм изкарвал пари не съм ги давал за купони, а съм пестил и инвестирал в недвижими имоти. И ако ми се наложи мога да си позволя такава сума, въпреки, че не съм силиконка и не съм вдигал краци на никого! Да си е правила сметката, а и мъжът и нали е богаташ в Германия. А и откога Берлин и Германия са в “братска” РУсия?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *