СБЛЪСЪК МЕЖДУ ИЗВЕСТНИ САНДАНЧАНИ! Лидерът на „Атака“ Кр. Митрев: Нападнаха ме на улицата, Саботана ме засече с колата си, разменихме си юмруци

Лидерът на „Атака“ в Сандански  Красимир Митрев пострада при юмручна схватка след инцидент на пътя. Митрев пътувал по ул. „Борис Сарафов” с джипа си, когато бил засечен от лек автомобил „Опел“, зад волана бил Димитър Саботанов, известен с прякора Саботана. За да избегне удара, Митрев излязъл вдясно от платното, в това време с опела си Саботанов блокирал шфьорската му врата.

„Спътникът на Саботанов  хвърли някакъв твърд предмет по предното стъкло на джипа и го спука. Саботанов слезе от колата и се приближи към мен. Разменихме си по няколко юмрука”, заяви пред репортер на вестник „Струма“ Кр. Митрев, известен бизнесмен, собственик на автосервиз в Сандански и лидер на „Атака” в курортния град.

„В първия момент не можах да разбера какво стана, всичко стана много бързо. Имаше свидетели, те седяха пред Евангелската църква. Посочил съм ги пред полицаите и очаквам органите на реда да си свършат работата”, заяви Митрев.

Кр. Митрев подал сигнал на тел. 112 и тръгнал да търси помощ и съдействие в РУП – Сандански, Саботанов потеглил след него с колата и го преследвал до сградата на НАПСА, после той и съучастникът му изчезнали. По лицето и шията на Митрев още личаха кръвонасяданията от ударите. Той заяви, че от полицията му е издадено удостоверение, в което пише, че е пострадал от нападение на двама мъже, а не е съучастник в инцидент. За един от надателите Кр. Митрев е посочил Димитър Саботанов, а другия не успял да разпознае. „Мъжът беше слаб, облечен в тъмни дрехи, но не можах да го разпозная. В полицията дадох обяснения за инцидента, вече 24 часа не могат да ги открият”, разказа Кр. Митрев.

„Поведението на Димитър Саботанов бе неадекватно, ако не бях аз, а някой мой съгражданин, съм убеден, че щеше да има по-сериозно пострадал, дори с фатален край”, заяви Митрев и допълни: „Защо след като Саботанов е обвиняем по няколко дела от Районна прокуратура – Сандански и в момента е с присъда,  не е в затвора, а е на свобода. Преди години увреди трайно Байката от Сандански, който е с парализирани ръце от зверския побой. Джипът ми е нов, има застраховка каско, вчера го вкарах в сервиза и щетите ще бъдат въстановени. Ако не се бях изместил от пътното платно, щяха да се ударят челно в мен и тогава щях да пострадам със сигурност повече“, допълни Митрев.

ЕКИП „СТРУМА”

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *